Et brev til min far...

Om jeg skulle sendt et brev til han der jeg forklarte alt jeg følte, ville det sett sånn ut:

En far, hva er det? Er det en som tar vare på deg, er det en som bryr seg? Er det en som alltid har troen på deg, er den en som hjelper deg når du har det vanskelig? Er det en som er omsorgsfull og en som elsker datteren sin mer enn alt annet i verden? 

Hva er en far?

Du var en far for meg, frem til den dagen. Ja, du var streng, jeg trodde du ville mitt beste. Men nå tror jeg neppe det lenger. Du ville at jeg skulle ha det vondt, du ville jeg skulle lide. Jeg stolte på deg, du var tross alt min far, en som jeg trodde jeg kunne stole på. 

Jeg er ikke sikker på hva som var vendepunktet, men så kom den verste dagen i mitt liv. Den dagen jeg ble så forvirra, der jeg ikke skjønte noe som skjedde. Dagen startet normalt, men endte med en endeløs tanke i hodet mitt: ?Hvorfor skjer dette meg, hva har jeg gjort for å fortjene dette?? Den dagen var den dagen jeg mistet troen på deg og på mye annet i livet mitt. For meg var den dagen vendepunktet til den personen jeg har blitt i dag. For deg var det en helt normal dag. 

Det var ikke den eneste dagen dette skjedde, men de andre dagene vil jeg ikke tenke på. Det var som om jeg hadde blitt immun for det du gjorde mot meg. Jeg mistet konsentrasjonen, selvtilliten og tilliten til andre mennesker. 

Jeg mistet mange ting den dagen, den dagen glemmes aldri. Selv om jeg av og til later som om jeg har det fint, så er den dagen brent fast for alltid. Det var der alt endret seg. Jeg skjønner ikke hvordan du kunne våge å gjøre noe sånt som du gjorde? Hvordan kunne du? Hvordan kunne du skade en som ikke hadde gjort deg noe? Var jeg et barn som du aldri ville ha? Var jeg virkelig en så skam at du straffet meg på den måten?

Jeg har hver dag mange spørsmål i hodet, hvorfor er et som repeteres ofte. Jeg klarer bare ikke å finne en logisk grunn til at ting ble slik som de ble. På grunn av deg mistet jeg mye av familien min også, vel ikke bokstavelig, men mentalt. 

Mange tror kanskje jeg har funnet opp en slik historie for å få oppmerksomhet. Før var jeg alltid den stille jenta som ikke hadde noe å si, kanskje du utnyttet dette? Jeg vet ikke. Har virkelig ikke noe klarhet i hodet. Men om jeg skulle få oppmerksomhet, så hadde jeg tydd til andre løsninger. Jeg hadde solgt meg, jeg hadde tatt dop?osv, men slike ting går det ikke å ljuge om. Kan folk bare ikke innse det? Jeg hadde det vondt og jeg har det fortsatt vondt. 

Smerten viser jeg ikke til noen. Jeg vil ikke bli tatt for en svak person. Mennesker sier: Du er så sterk person, men det vet nok ikke alt det rotet som skjer oppi hode mitt. Det er masse. Som skal jeg la dette sette et preg på den personen jeg er? Skal jeg la deg ødelegge meg totalt? 

Svaret er: Nei, jeg skal prøve å glemme. Jeg skal klare å leve et liv uten den fortiden jeg har hatt. Jeg skal ikke la fortiden definere hvem jeg er i fremtiden. Det kommer til å bli vanskelig og hardt, men jeg må prøve å glemme, prøve å ta et nytt steg hver dag. 

Du skal ikke klare å ødelegge meg. Jeg skal ødelegge deg. Du skal se at jeg kommer til å bli en suksessfull person og det kommer til å ete deg opp hver dag. En dag kommer du til å angre på det du har gjort og du kommer til å tenke på det forholdet vi kunne hatt, det vet jeg. Et slikt forhold kan vi aldri få. Du kommer ikke til å få lov til å kjenne barna mine, du kommer ikke til å få lov å komme i nærheten av dem. Du skal ikke skade noen andre i familien min og det skal jeg sørge for! 

Hver dag kommer du til å angre så mye og det tror jeg er en straff i seg selv. Du klarte ikke å knuse meg og det kommer til å knuse deg. Dette er et brev rett fra hjertet mitt og et brev som sier sannheten. Jeg har ikke alle svarene enda, men noen har jeg. 

Det du gjorde var feig, du utnyttet meg fordi du hadde høyere makt. Du er mindre intelligent, fordi du tror du kan knuse meg. Du er et kaldhjertet menneske, som ikke kommer til å ha en ordentlig positiv dag på lenge. Du er et manipulerende vesen, som kommer til å manipulere deg selv til slutt. Du smiler, men jeg vet du har det vondt, minst like vondt som jeg hadde. Jeg vet du angrer, men du er så pingle at du ikke tørr å skyve bort stoltheten din og si unnskyld.

Et unnskyld hadde ikke fikset opp alt, men en del hadde det fikset. Jeg kommer aldri til å tilgi deg, men om du hadde sagt unnskyld, så kunne du bearbeidet dine egne problemer. Du sa aldri unnskyld, det beviser hva slags monster du egentlig er. 

Jeg lurer på hvor du er om 10 år, er du død, er du i et psykiatri, eller er du hjemme med min mor og mine brødre? Jeg vet ikke. Du tror kanskje du har vunnet siden du har en ?familie?, men du har ikke vunnet enda. Jeg har vendt til Gud om hjelp og jeg vet at en dag kommer han til å hjelpe meg. Jeg har gjort mange feil i livet mitt, men jeg har alltid innrømt mine feil. 

Du tror ikke på noe Gud, du tror ikke på innrømmelse og du skjønner ikke konseptet av en familie, derfor kommer Satan til å ete deg innenfra. Du kommer til å kjenne denne smerten, før eller senere. Når er opp til Gud. 

Jeg har blitt en sterkere, en klokere og en mer erfaren person pga deg. Jeg har aldri skjønt hva det å være sterk betyr før du ødela meg, men nå vet jeg. Jeg vet nå at jeg kan komme gjennom det meste, selv om det kommer til å være vanskelig. Det er vanskelig fortsatt, men det begynner å bli lysere og lysere i min verden, men hva med din? Du klarer ikke mer, du klarer ikke å styre et annet menneske og det hater du. 

Jeg skulle gjerne sagt at jeg hater deg, men nei, det er ikke vits. Jeg vinner ingenting ved å hate deg. Jeg bare bruker energien min på ingenting. Det er mye enklere å late som om du ikke finnes, som om du er en blyantstrek som jeg har valgt å viske ut. Gradvis blir du helt borte fra mitt liv. Du kan aldri komme tilbake, aldri kommer du til å være min far mer, du er en helt ukjent person nå. 

Så med dette sier jeg adjø til minnene, både gode og veldig vonde. Jeg sier adjø til deg som person. Jeg sier adjø til smertene. Jeg sier adjø til fortiden og hallo til en helt ny framtid. En framtid som jeg kan se fra til. En framtid med personene som virkelig bryr seg om meg. Hade, punktum finale. 


Tumblr_llnsh8pkba1qiseh8o1_500_large

Én kommentar

TheLazyWorld

02.des.2011 kl.20:44

Dette var veldig sterkt å lese. Og jeg håper deg alt godt i framtiden. The future is now :)

Skriv en ny kommentar

girlygiirls

girlygiirls

19, Oslo

Vi er to jenter, som kommer til å skrive om alt mulig her, vi er anonyme! Om du har noen spørsmål eller tips til hva vi kan blogge om, send mail til : sofie61@hotmail.no


Velkommen

  • Image and video hosting by TinyPic
  • Vi er kun to jenter som forteller om livet vårt og hverdagen vår. Vi er begge 19 og klare for å leve livet ut til det fulle.

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg


Lenker


Design av


hits