Hva ser hun i refleksjonen av speilet?

Hun ser seg selv i speilet, men hva ser hun egentlig? På overflaten er det kun en jente som prøver og prøver. Hun prøver hardt å overleve i denne verden. Hun ser en skuffelse, en stor skuffelse for alle. Hun ser en jente som er lei av og ikke være bra nok for andre. Hun ser en jente som skuffer sin mor hver eneste dag. Hun ser en jente som ikke klarer å bestå på eksamener. Hun ser en jente som ikke klarer å ha funksjonelle forhold med det motsatte kjønn. Hun ser en jente som har blitt mishandlet av sin far. Hun ser en jente som de fleste tror er en løgner. Hun ser en jente som begynner å bli kald. Hun ser en som gir faen i verden. Hun ser alt hun har vært gjennom i livet gjennom refleksjonen av speilet. Hun ser brune øyne som er lei av å gråte. Hun ser en munn som er lei av å forfalsket smilet. Hun ser hender som er leie av å streve. Hun har fått nok av verden. 

Hun tenker mens hun ser på seg selv: Hva er vitsen med det hele? Alt jeg gjør er å mislykkes, uansett hva jeg gjør. Hun vet hun aldri kommer til å være bra nok for noen. Hun ser bare feil, hele henne er feil. Hun har håpet om at en dag kommer alt til å bli bedre, en dag kommer det smilet til å være ekte, en dag kommer tårene til å være gledestårer. Men når kommer den dagen? Hva må til for at hun skal være lykkelig? Penger, kjærlighet, stabilitet? Hun vet ikke, for hun vet ikke hva det å være lykkelig er. 

Når hun var mindre så var alt bedre. Hun hadde ikke eksamener, jobb og lappen som hun måtte bekymre seg for. Hun husker da hun var yngre, det største problemet da var hva hun skulle gå med til skolen. Hun gjorde sin mor glad ved å bare gi henne en klem. Hun gjorde brødrene sine glade ved og ikke sladre på dumme ting som de hadde gjort. Hun gjorde venninna si glad ved å tulle og snakke dagen lang. Hvor har dette blitt av, tenker hun. Hvorfor er livet hennes så vanskelig akkurat nå? Hvorfor er hun aldri bra nok? Er det det at mennesker ser at hun egentlig sliter med livet sitt? Er det fordi gutter ser at hun ikke har selvtillit? Er det fordi moren hennes aldri blir fornøyd? Er det fordi kjørelæreren skjønner at hun er usikker? Er det fordi at sjefen ser dramaet bak det skjeve smilet hennes? Er det fordi venninna hennes ikke forstår sorgen hennes?

Hun vet ikke. Alt hun han skylde på er seg selv. Hun kunne gjort ting annerledes. Alt er hennes feil. Hun forstår ikke hva som skal til for å være lykkelig. Alt er bare et stort kaos i hodet hennes. Alt bare svirrer rundt. Hun føler at ingen forstår henne. Hun føler seg alene. 

Det speilet sier mye om henne. Alle tankene bare svirrer rundt. Hun tar en siste kikk og smiler igjen. Alt kommer til å gå bra til slutt, tenker hun. Alt strevet kommer til å lønne seg. Og et sekund så tror hun på det. En dag kommer hun til å være lykkelig med det hun har i livet sitt. Hun kommer til å sette pris på alle de tingene hun egentlig har. Den dagen kommer, men når, det vet hun ikke. 

Image - TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing _ Video Hosting
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar


hits